День фінансів, 18 червня: поради від ФГВФО, BlaBlaBus у Європі, "крипта" від Facebook — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 18 червня: поради від ФГВФО, BlaBlaBus у Європі, "крипта" від Facebook

337
Вівторок, 18 червня. Після вихідних поспішаємо розповісти вам:
Про поради ФГВФО. Пропонують два способи, як накопичити на відпустку. У Фонді гарантування кажуть, що планування відпустки потрібно починати відразу після закінчення попередньої. Пропонують два способи. 1. Протягом півроку відкладати 5-10% від свого доходу, і в межах відкладеної суми планувати відпочинок. 2. Розділити всю вартість відпочинку на кількість місяців і відкладати щомісяця отриману суму.
Про те, що в Європі з’явився лоукост перевізник – BlaBlaBus. Засновником компанії є відомий сервіс для пошуку попутників – BlaBlaCar. Квитки можна придбати на сайті компанії. Зараз, з нагоди початку роботи на європейському ринку BlaBlaBus влаштовує розпродаж автобусних квитків по Європі від €0,99 в один бік.
Про те, як використовувати картки інших банків у «приватівському» інтернет-банку. Виявляється, в Приват24 можна додати картку будь-якого банку. Як це зробити, дивіться тут. В інтернет-банку ви зможете переказувати гроші з картки на свої картки і рахунки в ПриватБанку; проводити платежі на картку Visa/Mastercard будь-якого банку світу; оплачувати компослуги тощо.
Про покупців українських євробондів. Минулого тижня Міністерство фінансів випустило єврооблігації на суму 1 мільярд євро. Сьогодні в Мінфіні повідомили, що географія інвесторів в українські цінні папери розширилася. 212 інвестиційних фондів з 25 країн світу придбали нові єврооблігації, випущені Україною.
Про нову криптовалюту від Facebook. Компанія Facebook представила власну криптовалюту Libra. Перші транзакції можна буде здійснювати вже наступного року. Як пояснили в компанії, мета створення власної криптовалюти полягає в тому, щоб дати користувачам більше доступу до “дешевих і кращих фінансових послуг”. Аналітики припускають, що Libra може стати величезним джерелом доходу для компанії.
Про “Фонд майбутнього” від Гройсмана. Гройсман планує створення Фонду майбутнього – тобто фонду коштів, які стануть основою фінансування соціальних програм. Гроші підуть на навчання дітей, вирішення інших проблем. А джерелом цих коштів стануть доходи від приватизації, детінізації економіки, демонополізації і деолігархізації економіки.
Про нові вимоги НБУ і капітали банків. НБУ почав розробку змін до методики розрахунку достатності капіталу, щоб враховувати не тільки кредитні, але також операційні та ринкові ризики банків. Як пояснили в Нацбанку, такі дії пов’язані зі стрімким зростанням споживчого кредитування, бо в разі настання кризи банки можуть не сформувати необхідні резерви під них на випередження.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас