Нацбанк представив свої аргументи в суді з Коломойським у Швейцарії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк представив свої аргументи в суді з Коломойським у Швейцарії

Фондовий ринок
811
Національний банк надав суду першої інстанції Республіки і Кантона Женеви свої аргументи за клопотанням екс-акціонера Приватбанку Ігоря Коломойського про призупинення судового провадження. Про це повідомляє прес-служба НБУ.
Коломойський подав клопотання до суду Женеви 21 травня, засноване на резолютивній частині рішення Печерського суду від 20 квітня, яким були розірвані сім договорів поручительства за кредитами рефінансування НБУ, виданими ПриватБанку. На п’ять з них НБУ посилався в позові до швейцарського суду.
Коломойський вважає рішення Печерського суду вирішальним в швейцарському провадженні і просить зупинити його до винесення рішень за апеляційними скаргами в Україні, відзначили в НБУ.
13 червня Нацбанк надав суду в Женеві свої аргументи у відповідь на клопотання Коломойського.
На думку Нацбанку, рішення Печерського суду не має відношення до провадження в Швейцарії, і юридичних підстав закривати справу немає.
«Навіть якщо рішення Печерського районного суду Києва про розірвання договорів порукинабуде законної сили в майбутньому (у чому немає жодної впевненості), воно не може анулювати зобов’язання І.В. Коломойського, що виникли до розірвання цих договорів (принцип естоппель). Позовні вимоги Національного банку в суді Швейцарії стосуються його зобов’язань, які вже виникли за відповідними договорами поруки. Тому рішення Печерського районного суду Києва не може мати жодних правових наслідків для провадження в суді Швейцарії», – відзначають в НБУ.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас