Власник "АероСвіту" відновлює позов проти України на понад $695 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Власник "АероСвіту" відновлює позов проти України на понад $695 млн

Фондовий ринок
800
Нідерландська компанія Gilward Investments B. V., яка була найбільшим акціонером авіакомпанії “АероСвіт”, що припинила свою діяльність в 2014 році, відновлює позов проти України на суму понад $695 млн.
Про це повідомляється в проспекті емісії єврооблігацій України, текст якого має в своєму розпорядженні агентство “Інтерфакс-Україна”.
Згідно з проспектом, Gilward Investments B.V. ініціювала інвестиційну суперечку проти України в липні 2015 року в секретаріаті Міжнародного центру з врегулювання інвестиційних суперечок (МЦВІС). У своєму позові компанія стверджувала, що Україна порушила певні зобов’язання за двостороннім інвестиційним договором з Нідерландами від 14 липня 1994 року.
Слухання були призначені на лютий 2019 року, але оскільки позивач не вніс додаткову передоплату, в справі було оголошено “технічний дефолт”, а судовий розгляд призупинено до внесення платежу.
Як зазначається в проспекті, 3 червня 2019 року заявник поінформував секретаріат МЦВІС про те, що він зробив необхідний платіж. Україна очікує відновлення розгляду найближчим часом.
“АероСвіт”, який був найбільшим українським авіаперевізником, почав процедуру банкрутства в кінці грудня 2012 року, яку пізніше було скасовано рішенням суду, припинив діяльність і наразі авіарейси не виконує.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас