У Укртрансгазу вкрали $14 млн дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Укртрансгазу вкрали $14 млн дол.

Фондовий ринок
815
Два директори в Київській області підозрюються в привласненні понад $14 млн дол, що належать ПАТ Укртрансгаз. Про це 14 червня пишуть в прес-службі прокуратури Київської області.
“Прокуратурою Київської області спільно зі слідчими ГУНП в Київській області повідомлено про підозру двом директорам товариств у привласненні коштів ПАТ Укртрансгаз і його дочірніх підприємств в особливо великих розмірах за ознаками скоєння злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України”, – йдеться в повідомленні.
Під час досудового розслідування слідчі встановили, що директори двох товариств уклали кілька угод у 2012 році на закупівлю товарів і послуг за бюджетні кошти на суму близько 400 млн грн для потреб ПАТ Укртрансгаз і його дочірніх підприємств.
Однак обумовлені в договорах послуги вони не надали і заволоділи державними коштами за допомогою фіктивних документів на постачання товарів. Повідомляється також, що іноземне товариство мало імпортувати в Україну товари, проте так цього і не зробило.
Наразі вживаються заходи щодо розшуку керівників зазначених підприємств для вручення їм підозр по ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України та вирішення питання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас