Відлуння «банкопаду»: завершився розгляд першої справи щодо керівників збанкрутілих фінустанов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відлуння «банкопаду»: завершився розгляд першої справи щодо керівників збанкрутілих фінустанов

Кредит&Депозит
759
В Україні завершився розгляд першої справи щодо керівників збанкрутілих фінустанов під час так званого «банкопаду» 2014-2018 рр.
Як розповіла Finance.ua команда Ario Law Firm, у першій і апеляційній інстанціях захищено інтереси окремих керівників АТ «АБ «Укоопспілка» на суму майже у 77 млн грн у спорі з Фондом гарантування вкладів фізичних осіб, що діяв як ліквідатор фінустанови.
Північний апеляційний господарський суд своєю постановою залишив без задоволення апеляційну скаргу ФГВФО на рішення Господарського суду м. Києва, який у свою чергу відмовив Фонду у стягненні збитків з колишнього топ-менеджменту банку. Рішення Апеляції днями з`явилось у Єдиному реєстрі судових рішень.
На думку позивача, дії колишнього керівництва фінустанови щодо укладання окремих правочинів стали причиною доведення фінустанови до неплатоспроможності. Так, Фонд гарантування вкладів оцінив збитки на суму майже 77 млн грн і мав намір притягнути колишніх керівників до солідарної майнової відповідальності та стягнути з них вказану суму.
Як зазначають у Ario Law Firm, ще у суді першої інстанції адвокати довели, що дії топ-менеджменту банку не могли нанести шкоди фінустанові.
Окрім того, позивач не зміг довести й розмір шкоди.
«Сума, яку начебто недорахувався Фонд гарантування вкладів фізосіб, в принципі не може бути визначена. Наразі триває ліквідаційна процедура банку – продовжується продаж ліквідаційної маси. Це означає, що твердження ФГВФО про неможливість розрахунку з вкладниками фінустанови – не більш ніж припущення, що не має підтвердження фактами, допоки ліквідаційна маса не буде реалізована», – підкреслив один з захисників топ-менеджменту АТ «АБ «Укоопспілка», радник Ario Law Firm Андрій Филик.
Його колега, адвокат Ario Law Firm Сергій Деркач зазначив, що перед введенням у банк тимчасової адміністрації там працював куратор НБУ, який не виявив порушень при укладенні і виконанні спірних правочинів. І ні тоді, і ні протягом наступних трьох років (2015-2018) підстав вважати правочини нікчемними – не було.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас