Яку ціну заплатить Україна, якщо почнеться світова криза: прогнози експертів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яку ціну заплатить Україна, якщо почнеться світова криза: прогнози експертів

Казна та Політика
6695
Торговельні війни між Китаєм і США стали предметом обговорень на саміті “великої двадцятки” G20 у Фукуоці, Японія. Як заявила директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард, торговельні конфлікти між країнами є головною загрозою для світового економічного зростання. Більше того – сповільнення зростання світової економіки загрожує перерости в глобальну економічну кризу, зазначив міністр фінансів Франції Брюно Ле Мер.
І в такому випадку сильний удар приймають країни з сировинною економікою – такою, як українська, попереджають експерти.
“Українська економіка може постраждати, оскільки у нас експорт в основному сировинний. В умовах глобальної фінансової кризи якраз сировинні ринки страждають в першу чергу: ціни на сировину падають, попит скорочується, – каже доктор економічних наук, заступник директора Інституту міжнародних відносин Олександр Шнирков. – Оскільки ми експортоорієнтована країна, у нас на експорт припадає приблизно половина ВВП”.
Таким чином, світова криза може спричинити скорочення ВВП країни, а значить – знизити і без того невисокий рівень життя середньостатистичного українця.
“Можуть бути проблеми з експортною виручкою, відповідно можуть виникнути проблеми з обмінним курсом, це може вилитися в валютну кризу, як в 2008 році”, – зазначає керівник аналітичного відділу інвесткомпанії Concorde Capital Олександр Паращій.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас