В Україні стало більше імпортного шоколаду: з яких країн везуть — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні стало більше імпортного шоколаду: з яких країн везуть

Аграрний ринок
690
Імпорт шоколаду в Україну за січень-квітень 2019 року зріс на 14%, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.
Про це повідомили аналітики компанії Pro-Consulting.
Як вказано в повідомленні, зростання імпорту шоколаду почалося в 2017 році, в зв’язку з відкриттям зони вільної торгівлі з європейськими державами.
Так, в 2018 році приріст імпорту склав 40%, а за січень-квітень цього року імпорт шоколаду зріс на 14% проти аналогічного минулорічного періоду.
«Основні постачальники шоколаду незмінні, це Польща – 13,9 млн дол., Нідерланди – 6,7 млн ​​дол., Німеччина – 5,7 млн ​​дол.», – сказано в повідомленні.
У повідомленні також зазначається, що на початку 2018 року посилилися правила виробництва шоколадних виробів, згідно з якими шоколад має вироблятися за європейськими стандартами. Це робить і так конкурентоспроможну українську продукцію ще більш адаптованою до споживчого ринку за кордоном.
На думку аналітиків Pro-Consulting, в подальшому варто очікувати підвищення рівня товарообігу з країнами Європейського Союзу.
Також буде зростати виробництво шоколаду з урахуванням європейських і міжнародних стандартів, що дасть можливість збільшити експорт цієї продукції.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас