У Бангладеш затримали українців, яких підозрюють у махінаціях з банкоматами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Бангладеш затримали українців, яких підозрюють у махінаціях з банкоматами

Кримінал
428
Міністерство закордонних справ України звернулося з нотою до МЗС Бангладеш в зв’язку з затриманням шістьох українців.
Про це повідомив заступник директора департаменту – начальник управління консульського забезпечення Міністерства закордонних справ України Василь Кирилич.
“У зв’язку із затриманням громадян України в Бангладеш Посольство України в Індії невідкладно звернулося з нотою до МЗС Бангладеш з клопотанням пояснити причину затримання і повідомити про умови утримання і стан здоров’я затриманих, – повідомив Кирилич.
За його словами, на 10 червня заплановано зустріч українських дипломатів у посольстві Бангладеш в Делі з питання отримання інформації у справі.
“Консул готує відрядження в Бангладеш з метою відвідання в установі утримування громадян України, а також проведення зустрічей з компетентними органами країни. Посольство України підтримує контакт з адвокатом затриманих і рідними. Зазначена справа перебуває на контролі МЗС і Посольства України в Індії”, – додав Кирилич.
Водночас, як повідомляє бангладешське видання BDNews24, шість українців затримали за підозрою в шахрайстві, оскільки вони незаконно знімали кошти в банкоматах банку Dutch-Bangla Bank.
Як повідомляє місцева поліція, вони розривали зв’язок між банкоматами та головним сервером банку, потім робили дзвінки з власних мобільних телефонів і знімали кошти, не залишаючи після себе ніяких слідів.
Записи з камер відеоспостереження показали, що дві людини кілька разів за допомогою картки знімали з банкомату кошти в присутності правоохоронців. Ці особи завжди робили телефонні дзвінки перед зняттям коштів. Вони зв’язувалися з кимось із України перед тим, як встановити контроль над банкоматом.
При цьому, транзакції не були зафіксовані на головному сервері банку, хоча з рахунків банку зникло 300 тисяч бангладешської таки (приблизно $3549).
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас