Міжнародна торгова палата на захисті прав інвесторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжнародна торгова палата на захисті прав інвесторів

Особисті фінанси
10
АТ АКБ «Аркада» увійшов до складу постійних членів Асоціації «Українського національного комітету Міжнародної Торгової Палати» (ICC Ukraine). Організація створена ще в серпні 1998 року згідно доручення Кабінету міністрів України та рішенням Світової Ради Міжнародної Торгової Палати. Це неполітична організація, головним завданням якої є поширення на території нашої держави правил, норм, стандартів та етики ведення сучасного міжнародного бізнесу. Разом з цим, Палата забезпечує дієвий захист інтересів своїх учасників на зовнішніх ринках, а також реалізацію інвестиційних проектів на національному та регіональному рівнях. Однією з переваг членства в цій організації є доступ до міжнародного арбітражу та вирішення конфліктних ситуацій через інструмент третейського судочинства. Членство в Міжнародній Торговій Палаті, зокрема, дає можливість винести на розгляд цих поважних інституцій проблем, що виникли у сфері господарської діяльності та питань захисту інвестицій.
13 березня 2019 року в приміщення українського представництва Міжнародної Торгової Палати» відбулося засідання Комісії ІСС Ukraine з питань публічно-приватного партнерства та взаємодії з органами влади, участь у якому взяли представники АТ АКБ «Аркада» на правах постійного члена в цій організації. Обговорювалося причини зниження рівня інвестицій в Україні, захисту прав інвесторів та ініціатив ЄС. Зазначалося, що, через погіршення інвестиційного клімату, відчутно зменшилися міжнародні інвестиції, а також наголошувалося на суттєвих проблемах в системі внутрішнього інвестування. Зокрема, йшлося про місце Міжнародної Торгової Палати в процесі захисту інвестицій та про її можливості відстоювання прав інвесторів. У ході засідання представниками Банку «Аркада» було озвучено ситуацію, що склалася навколо будівництва ж/м «Патріотика на озерах» та незаконного втручання київської міської влади в процес господарської діяльності, що створює суттєві ризики для інвесторів. Експерти та члени комісії визнали таку ситуацію неприйнятною, погодилися, що вона виходить за рамки європейських правил ведення бізнесу та порушує внутрішнє законодавство. За результатами обговорення було прийнято рішення направити резолюцію із запитами в органи державної влади, та до керівництва міста Києва, а також підтримали пропозицію надіслати звернення до силових та правоохоронних структур про факти грубого порушення законодавства та європейських цінностей.
Членство АТ АКБ «Аркада» в складі Асоціації «Українського національного комітету Міжнародної Торгової Палати» відкриває нові можливості та iнструменти для захисту прав інвесторів, привертаючи увагу міжнародної спільноти. Така співпраця є вагомим аргументом у справі відновлення справедливості та законності в місті Києві.
Таким чином, ми здобуваємо нових союзників і стаємо сильнішими. Це збільшує наші гарантії і вселяє впевненість, що ми виконаємо свої зобов’язання, а інвестори ж/м «Патріотика на озерах» отримають власне житло.
За матеріалами:
Аркада
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас