Інвестиції Scatec Solar в сонячну енергетику України до кінця 2019 р. складуть EUR250-300 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестиції Scatec Solar в сонячну енергетику України до кінця 2019 р. складуть EUR250-300 млн

Фондовий ринок
284
Норвезька Scatec Solar до кінця 2019 року наростить свій портфель проектів у сонячній енергетиці України до близько 400 МВт, загальний обсяг її інвестицій складе EUR250-300 млн.
Про це повідомив CEO Scatec Solar Реймонд Карлсен (Raymond Carlsen) в інтерв’ю інтернет-порталу “Енергореформа”.
“Цього року будуватимуться як мінімум п’ять, а може бути і шість проектів. Зараз у нас є п’ять проектів на різних стадіях розвитку, три з яких вже будуються: це кластер проектів потужністю 47 МВт в Миколаївській області, один проект потужністю 32 МВт в Черкаської області та на початку червня стартував останній проект потужністю 148 МВт в Миколаївській області. Крім того, ми працюємо над проектами із загальною потужністю 274 МВт, вони в процесі розробки”, – розповів Карлсен.
Кажучи про перший досвід роботи в Україні, CEO Scatec Solar зазначив, що робота йшла швидше, ніж очікувалося. “Я був в Києві рік тому, через рік після наших попередніх візитів в Україну. Зустрічався з представниками українського уряду та інших установ і був дуже вражений їхнім рівнем усвідомленості і залученості”, – зазначив топ-менеджер.
За його словами, вдосконалення деяких важливих пунктів угоди про купівлю електроенергії (PPA – power purchase agreement), які частково ініційовані Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР), спростило отримання фінансування для інвесторів “зеленої” енергетики, що також активізувало роботу Scatec Solar в Україні.
До того ж компанія змогла найняти дуже кваліфікованих фахівців в Україні і має намір залучати своїх їх для своїх проектів, додав інвестор.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас