"Сотні мільярдів": ПриватБанк розповів про борги компаній Коломойського — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Сотні мільярдів": ПриватБанк розповів про борги компаній Коломойського

Фондовий ринок
1779
Заступник голови правління ПриватБанку Галина Пахачук заявила, що підтверджений аудитом борг пов’язаних з олігархом Ігорем Коломойським осіб і компаній становить 212 млрд гривень.
“Компанії, ймовірно підконтрольні колишнім власникам банку, на сьогодні в гривневому еквіваленті винні банку 240 мільярдів гривень. 212 мільярдів з них підтверджені аудиторським висновком – кредити плюс відсотки, які нараховані, але не отримані”, – повідомила Пахачук в інтерв’ю НВ.
За її словами, коли зростає курс долара, збільшується і зобов’язання по валютній позиції.
Нагадаємо, що 21 грудня 2016 року Приватбанк перейшов у держвласність. Держава отримала 100% в його капіталі, фінустанову було докапіталізовано на суму 116,8 млрд гривень.
В кінці червня 2017 року Кабмін вирішив докапіталізувати банк ще на 38,5 млрд гривень на підставі пропозицій НБУ і висновку незалежного аудитора – компанії EY.
Міжнародне детективне агентство Kroll встановило, що ПриватБанк був об’єктом масштабних шахрайських дій, а це призвело до заподіяння фінустанові збитків щонайменше на 5,5 млрд доларів.
ПриватБанк в грудні 2017 року подав позов до Високого суду Лондона до Коломойського, Боголюбова, а також до компаній Teamtrend Ltd., Trade Point Agro Ltd., Collyer Ltd., Rossyan Investing Corp., Milbert Ventures Inc. і ZAO Ukrtransitservice Ltd., які ймовірно належать їм.
В цей же період Високий суд Лондона виніс постанову про арешт активів колишніх акціонерів ПриватБанку в усьому світі. Суд при цьому зобов’язав Коломойського розкрити інформацію про всі свої активи обмеженому колу осіб, які безпосередньо беруть участь у розгляді справи. Відповідне рішення було прийнято на підставі наданих доказів щодо виведення з українського банку 2 млрд доларів.
Крім того, 24 травня банк подав апеляційну скаргу у справі №826/13813/17 за позовом колишнього акціонера банку кіпрської компанії “ТріанталІнвестментс ЛТД” про скасування рішення комісії НБУ про визначення переліку пов’язаних з банком осіб.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас