Теплокомуненерго зобов'язали погоджувати з громадами міжнародні кредити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Теплокомуненерго зобов'язали погоджувати з громадами міжнародні кредити

Кредит&Депозит
147
Сьогодні уряд ухвалив рішення, згідно з яким підприємства комунальної теплоенергетики, запозичуючи кредитні кошти міжнародних фінансових організацій, повинні узгодити це рішення з відповідним органом місцевого самоврядування. Про це заявив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.
“Ми затверджуємо прозорий механізм реалізації інвестиційних проектів в галузі теплопостачання. Тепер ТКЕ, запозичуючи кредитні кошти міжнародних фінансових організацій, повинна узгодити це рішення з органом місцевого самоврядування, який представляє інтереси відповідної тергромади і встановлює тарифи для підприємств”, – сказав Зубко на засіданні, коментуючи ухвалення відповідної урядової постанови.
За його словами, в Україні функціонує понад 1600 підприємств теплопостачання, 70% з яких потребують модернізації.
“Сума їхніх збитків – 4,2 млрд грн або 68% від загальних збитків по всіх підприємствах галузі. Сьогоднішнє рішення дозволить поліпшити інвестиційну діяльність підприємств і водночас зробити прозорими відносини між постачальниками послуг, споживачами і місцевим самоврядуванням”, – зазначив віце-прем’єр.
У прес-службі відзначили, що раніше парламентом був ухвалений закон щодо захисту рахунків підприємств в сферах тепло-, водопостачання і водовідведення, через які здійснюється інвестиційна діяльність за участю міжнародних фінансових організацій.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас