Кабмін не має повноважень для контролю над “Нафтогазом” - Рахункова палата — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін не має повноважень для контролю над “Нафтогазом” - Рахункова палата

Фондовий ринок
289
Кабінет Міністрів фактично не наділений повноваженнями щодо безпосереднього управління об’єктами державної власності. Таких висновків дійшли фахівці Рахункової палати.
Про це йдеться в звіті про результати аналізу ефективності управління корпоративними правами держави у нафтогазовому комплексі за 2019 рік, який проаналізувала журналіст експертної організації StateWatch Ольга Євстігнєєва.
Реєстр корпоративних прав держави, розпорядником якого є Фонд державного майна, містить неповні та недостовірні дані про корпоративні права держави у статутному капіталі НАК “Нафтогаз”. При цьому видатки на зарплати в національній компанії необгрунтовано зростають.
Це призвело до несвоєчасного або відсутнього затвердження фінансових звітів та планів: протягом одинадцяти місяців 2016 року, майже семи місяців 2017 року та увесь 2018 рік компанія “Нафтогаз” функціонувала і здійснювала видатки у ручному режимі та на власний розсуд, резюмують аудитори.
Неналежне планування спричинило щорічне перевищення фактичних витрат “Нафтогазу” над запланованими. Так, фактичні витрати у 2016 році перевищили заплановані на 139,5 млрд грн, а у 2017 році – на 215,5 млрд гривень.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас