GM і Michelin випустять безповітряні шини для легкових автомобілів (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

GM і Michelin випустять безповітряні шини для легкових автомобілів (відео)

Технології&Авто
2592
Компанії GM і Michelin представили прототип безповітряної шини для легкових автомобілів під назвою Uptis (Unique Puncture-proof Tire System – Унікальна стійка до проколів система шини).
Безповітряні шини виготовляються із суміші композитного каучуку і полімерного скловолокна. Завдяки цьому забезпечується можливість використання такої шини на високій швидкості руху, яку автомобіль може розвивати на автомагістралях. У більшості випадків більш ранні прототипи безповітряних шин можуть використовуватися тільки при низькій швидкості руху. Можливо, зовні Uptis виглядає і не так привабливо, як традиційні безкамерні покришки, але в Michelin запевняють, що вони такі ж зручні в експлуатації.
Що ще більш важливо, є цілком реальна дорожня карта впровадження цієї технології в повсякденне життя. GM почне тестувати Uptis в Мічигані трохи пізніше в 2019 році на автомобілях Chevy Bolt. Як очікується, готова споживча версія з’явиться на серійних автомобілях вже в 2024 році. Автовиробник не назвав конкретні моделі автомобілів, які будуть використовувати нові шини.
Безповітряні шини Uptis мають низку переваг. Перехід на них дозволить знизити кількість шкідливих викидів в процесі виробництва шин. Що стосується експлуатаційних характеристик, то їм не страшні проколи і нерівномірне зношення. Більш того, усувається необхідність використання запасних шин, які збільшують вагу автомобіля, що призводить до додаткової витрати палива.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас