Рейтинг вузів, які радять IT-спеціалісти (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рейтинг вузів, які радять IT-спеціалісти (інфографіка)

Фондовий ринок
11287
З 15 квітня по 7 травня на DOU відбувалося щорічне опитування, присвячене якості освіти в українських ЗВО (заклад вищої освіти — ред.). Загалом цього року ми зібрали 3038 анкет з відгуками нинішніх і колишніх студентів українських вишів.
Із цікавого: оновлена трійка лідерів, КПІ й Львівська політехніка, як і минулого року, погіршили свої позиції. А ще ми визначили, що більшість ІТ-спеціалістів рекомендує отримувати вищу освіту, незважаючи на те, що програма навчання — поки що найслабший аспект української ВО. Проте зміни є: помітно зростає вивчення Python, Java, JavaScript та С#.
Рейтинг вузів, які радять IT-спеціалісти (інфографіка)
Загалом українські ІТ-спеціалісти не надто схильні рекомендувати виші, у яких вони навчалися: у середньому готовність рекомендувати свій виш / факультет складає 6,1 бала з 10. Цей показник майже не змінюється за 4 роки наших спостережень, що може свідчити про відсутність помітних змін в українській вищій ІТ-освіті останнім часом.
Цього року багаторічний лідер рейтингу НаУКМА розділив першу сходинку рейтингу з УКУ (Українським католицьким університетом). Готовність рекомендувати НаУКМА цьогоріч складає 9,4 бала з 10, а УКУ — 9,3 бала з 10 (різниця між оцінками цих університетів статистично незначима).
За матеріалами:
ain.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас