Facebook обговорює план створення цифрової валюти з CFTC — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Facebook обговорює план створення цифрової валюти з CFTC

Фондовий ринок
271
Facebook почала переговори з Комісією з ф’ючерсної торгівлі сировинними товарами (CFTC) – регулятором американського ринку деривативів, щодо планів створення власної цифрової валюти.
Голова CFTC Крістофер Джанкарло заявив, що регулятор веде “дуже попередні переговори” з Facebook, щоб зрозуміти, чи підпадають плани компанії під його юрисдикцію.
Раніше повідомлялося, що Facebook працює над створенням системи цифрових платежів, яка дозволить користувачам соцмережі відправляти гроші один одному, здійснювати покупки на її платформі, в додатках Instagram і WhatsApp, а також в інтернеті в цілому. У плани Facebook також входить створення так званого stablecoin, цифрового активу, прив’язаного до фіатної валюти, який, як очікується, отримає назву GlobalCoin.
CFTC відповідає за ринки ф’ючерсів і деривативів, і, таким чином, будь-які фінансові інструменти, прив’язані до GlobalCoin, будуть підпадати під юрисдикцію регулятора. Наприклад, значна частка торгів біткойном здійснюється саме на ф’ючерсному ринку.
Facebook звертається до центробанків і регуляторів, розраховуючи отримати якісь рекомендації щодо плану створення системи цифрових платежів і власної цифрової валюти.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас