«Держава в смартфоні» функціонує вже 3 роки – Кубів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Держава в смартфоні» функціонує вже 3 роки – Кубів

Казна та Політика
651
Перший віце-прем’єр-міністр Степан Кубів заявив, що в Україні щонайменше три роки діють цифрові сервіси, якими громадяни можуть скористатися за допомогою смартфонів.
Про це повідомляє прес-служба Міністерство економічного розвитку і торгівлі України.
«Те, що зараз називають «державою в смартфоні», ми уже створили. Завдяки Мінекономрозвитку державні закупівлі, мала приватизація, звіти про технічну допомогу та державні підприємства – у кожного громадянина в смартфоні. Ви можете купувати у держави, продавати державі та контролювати державу, не виходячи з дому», – сказав Степан Кубів під час звіту у Верховній Раді щодо цифрової економіки за 2016-2018 роки.
За словами Кубіва, адміністративні послуги вже також доступні у смартфоні.
«На сайті Урядового порталу можна отримати 125 публічних послуг повністю онлайн. Ви можете зареєструвати бізнес онлайн; отримати численні довідки та витяги з реєстрів; подати заяву на допомогу при народженні дитини та багато іншого», – сказав Кубів.
Він також закликав депутатів долучитися до створення «держави у смартфоні» в контексті підтримки законопроекту про «Є-малятко».
«Ця ініціатива дасть батькам можливість отримати в електронному вигляді 10 послуг, пов’язаних із народженням дитини», – сказав урядовець.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас