МАУ заборгувала Україні 476 мільйонів гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МАУ заборгувала Україні 476 мільйонів гривень

Фондовий ринок
1199
Компанія “Міжнародні лінії України” (МАУ) закінчила 2018 рік з величезним збитком – 2,7 млрд гривень, зараз авіакомпанія винна “Украероруху” 476 млн гривень.
Про це свідчать дані програми “Схеми”.
За словами фахівця з авіаційного права Андрія Гука, МАУ, яка належить Арону Майбергу і Ігорю Коломойському, фактично відмовилася повноцінно платити за аеронавігаційні послуги.
“Ініційовано серйозні суперечки з основним постачальником аеронавігаційних послуг -“Украерорухом”. Якщо по-простому, то МАУ перестало платити ту ціну, яку “Украерорух” виставляє”, – розповів він.
Зараз держпідприємство судиться з компанією МАУ, яка винна “Украероруху” близько півмільярда гривень за вже надані аеронавігаційні послуг. Керівник юридичної служби державного “Украероруху” Олена Карнаух повідомила: “На сьогоднішній день МАУ заборгувала, і передано до судів позови на суму близько півмільярда – 476 мільйонів гривень”. Вона пояснила, що ця різниця виникла тому, що в авіакомпанії вирішили платити менше, тому що вважають, що ціни на такі послуги невиправдано високі.
У Міністерстві інфраструктури, якому підпорядковується “Украерорух”, заявили, що “не проти отримувати борги частинами, тільки б повернути державі своє”. При цьому голова відомства Володимир Омелян зазначає, що зараз йде пошук “оптимальних шляхів співпраці” з МАУ.
У розслідуванні йдеться, що авіакомпанія Коломойського намагається відсудити у держави гроші за ті роки, коли МАУ платила за послуги, за їхньою версією, несправедливу вартість – а це 16-17 роки, тому вимагає повернути різницю майже 900 млн гривень. МАУ відмовляється платити авіаційний збір, за рахунок якого наповнюється спеціальний фонд авіації, з якого фінансується діяльність Державної авіаційної служби.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас