Міжбанк: для гривні п'ятниця буде непростою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: для гривні п'ятниця буде непростою

Валюта
4153
Ця п’ятниця буде дуже напруженою на валютному ринку. Спекулятивне розгойдування курсу і гра «на підвищення» тільки посиляться, а більшість факторів працюватимуть знову проти гривні.
Передумов для таких курсових ралі кілька:
1). Завершення звітного періоду і спекулятивні атаки на гривню. Сьогодні всі клієнти будуть остаточно закривати свої операції по валюті на 1 червня. Це призведе до зростання активності як дрібних, так і великих клієнтів в першій половині дня, що знову дасть можливість спекулянтам пограти на нервах учасників ринку при тимчасовому цейтноті;
2). Отримання експортерами останніх виплат відшкодувань ПДВ цього місяця. Не всі з них уже отримали ці кошти від Держказначейства і спочатку вони чекатимуть їх надходжень до 13 години, але якщо цих грошей не буде – вони відразу після обіду продадуть решту суми валюти для закриття своїх гривневих операцій на 1-е число. Це збільшить волатильність як за курсом, так і за обсягами і часом при здійсненні операцій на торгах. Елемент непрогнозованості виходу окремих гравців під час сесії також додасть інтриги на сьогоднішньому міжбанку;
3). Поведінка готівкового ринку. Обмінники продовжують розкручувати котирування і активно вішають цінники. Попит на валюту зростає, чим активно користуються спекулянти за рахунок гри на різниці між курсами міжбанку і готівкового ринку.
На користь гривні сьогодні спрацює тільки ефект закінчення тижня, але і він через кінець місяця – вплине на курсові тренди і обсяги угод тільки частково.
Ми прогнозуємо вихід НБУ на торги з інтервенціями з продажу долара (вчора був змушений продавати до 20 млн доларів за 26,90 гривень, що і утримало курс нижче 27 гривень), щоб збити ажіотаж.
Ми очікуємо 31 травня обсяг операцій на міжбанку в сумі до 370-390 млн доларів при укладенні до 550 угод при чергових курсових ралі в межах широкого коридору по долару 26,75 – 27,05 гривень.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 26,91 / 26,95
євро – 29,93 / 29,96
російський рубль – 0,4136 / 0,4142
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас