У столиці зросла сума туристичного збору — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У столиці зросла сума туристичного збору

Казна та Політика
384
За перший квартал поточного року сума туристичного збору в Києві зросла на 35% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.
Про це повідомив начальник управління туризму і просування Київської міської державної адміністрації Антон Тараненко.
«Що стосується бюджету міста Києва, за перший квартал ми зібрали на 35% більше збору, ніж було торік. Цього року, якщо туристичний потік не зміниться і все буде йти як зараз, ми зберемо 45-50 млн грн. Минулого року було 26-28 млн грн», – сказав він.
При цьому Тараненко зазначив, що підвищення ставки туристичного збору не вплинуло на кількість туристів, охочих приїхати в Київ і зупинитися в хостелі.
«14 лютого ми прийняли ставку, де 0,4% платять внутрішні туристи і 1% іноземці. На сьогоднішній день ми не чули жодної скарги, що туристичний збір став проблемою або перешкодою для когось, щоб приїхати до Києва. Не можна спекулювати цим питанням. Наша ставка туристичного збору одна з найменших у світі», – сказав він.
Голова Асоціації хостелів Києва Олена Моцна додала, що на сьогоднішній день ставка туристичного збору нікого не лякає, і всі компанії, які намагаються працювати легально, його платять. Але оскільки ставка прив’язана до рівня мінімальної заробітної плати, є ризик, що ставка дуже зросте в разі збільшення мінімального рівня заробітної плати. Ось тоді це може створити проблему.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас