У Зеленського заговорили про нову програму МВФ для України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Зеленського заговорили про нову програму МВФ для України

Казна та Політика
2319
Після завершення дострокових парламентських виборів і формування наступного складу уряду України і Міжнародний валютний фонд (МВФ) можуть почати переговори про нову програму співпраці.
Про це заявив радник президента Володимира Зеленського, екс-міністр фінансів Олександр Данилюк, передає Сегодня.
“Після виборчого циклу і формування нового уряду, швидше за все, будемо говорити про нову програму, яка буде відповідати і пріоритетам, і викликам, які стоять перед країною”, – сказав Данилюк.
При цьому, за його словами, Україна має можливості виконати умови отримання чергового траншу кредиту і за поточною програмою stand-by.
“У нас є чинний уряд, який буде діяти до моменту формування нового уряду. Є чинна Верховна Рада, яка може і повинна ухвалювати закони, які є в міжнародних зобов’язаннях, є всі чинні держінституції. Треба просто зараз виконувати умови і не шукати або видумувати політичні причини та не звинувачувати політичний процес”, – заявив Данилюк.
Радник Зеленського уточнив, що місія МВФ продовжує працювати в Україні, а її мета – перевірити виконання умов, які Україна повинна була виконати для отримання наступного траншу, а також домовитися про умови наступного траншу. За словами радника, зустріч місії МВФ з Президентом Зеленським пройде найближчим часом.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас