Запуск ринку землі сприятиме зростанню економіки України до 2% щорічно - СБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Запуск ринку землі сприятиме зростанню економіки України до 2% щорічно - СБ

Аграрний ринок
321
Директор Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови Сату Кахконен висловила надію, що новий президент і новий уряд України візьмуть на себе зобов’язання зняти мораторій на продаж земель сільгосппризначення.
Відкриття в Україні ринку землі сільгосппризначення і прийняття відповідного законодавства дозволить розкрити значний потенціал для економічного зростання, який додатково складе близько 2% щорічно.
Такий прогноз озвучила директор Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови Сату Кахконен на прес-конференції.
«Відкриття ринку земель дозволить людям купувати і продавати землю, це буде найбільшою трансформуючою реформою для зростання економіки, яку Україна може зробити… Розрахунки, які ми робили, свідчать про те, що Україна може підвищити своє зростання на 1 або 2% на рік, крім основного зростання, у випадку запуску ринку землі.
Однак це дуже консервативні показники, бо буде ще багато супутніх позитивних моментів», – зазначила Кахконен. Вона також висловила сподівання, що новий президент і новий уряд України візьмуть на себе зобов’язання зняти мораторій на продаж земель сільгосппризначення.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас