Microsoft прибрала ноутбуки Huawei зі свого магазину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft прибрала ноутбуки Huawei зі свого магазину

Фондовий ринок
640
Слідом за відмовою Intel, Qualcomm, Broadcom і ARM від співпраці з Huawei компанія Microsoft провела ревізію власного онлайнового магазина – з його пропозиції зникли ноутбуки Huawei. Microsoft припинила продавати ноутбуки Huawei через власний онлайновий магазин, на черзі заборона на використання Windows.
Першою вигідно нарощувати частку пристроїв під управлінням Windows 10, друга постачає китайську компанію процесорами. І всі були задоволені рівно доти, поки адміністрація президента США не вирішила додати Huawei в чорний список компаній, з якими не можна вести бізнес.
Після цього Intel відмовилася від поставок Huawei процесорів, ну а Microsoft вирішила зупинити продажі китайських ноутбуків – MateBook X Pro зокрема. Тепер в фірмовому онлайновому магазині Microsoft їх годі й шукати. Поки що йдеться про апаратне рішення, до того ж досить нішеве і дороге, навряд чи це когось схвилює. Але наступним кроком може стати відмова в ліцензуванні Windows – як це вже трапилося з Android.
Під загрозою й інші бізнес-проекти. Наприклад, якийсь час назад Microsoft і Huawei запустили гібридне хмарне сховище з використанням серверів китайської компанії на базі процесорів Intel. Через навряд чи розумні дії адміністрації США Microsoft і Intel доведеться, швидше за все, вийти і з цього проекту.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас