Експерти назвали плани NASA з доставки астронавтів на Марс нездійсненними — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти назвали плани NASA з доставки астронавтів на Марс нездійсненними

Технології&Авто
552
Група експертів і інсайдерів космічної галузі назвала плани NASA щодо висадки астронавтів на Марсі в 2033 році нездійсненними. Як повідомляє Phys.org, досягти поставлених цілей можна буде тільки, якщо докласти зусиль, співмірних з зусиллями з місією “Аполлонів”.
Зараз управління має намір повторно висадити астронавтів на Місяць в 2024 році, а на Марс – в 2033. При цьому висадка на супутнику Землі розглядається як “перевалочний пункт” на шляху проходження до Червоної планети.
Разом з тим, Роберт Говард, провідний спеціаліст з розробки середовищ існування в космосі при Космічному центрі імені Ліндона Джонсона, заявив про те, що поточні плани щодо висадки на Марс нездійсненні.
Він зазначив, що можливо, що вся нація захоче повторити тріумф “Аполлонів”, президент закличе діяти, а весь народ згуртується в єдиному пориві. “Якщо це трапиться, я б сказав, що це буде 2027 рік. Але я не думаю, що це станеться. Я думаю, що з нашим поточним підходом ми доберемося до Марса не раніше 2037 року”, – зазначив він. Більш того, при найбільш песимістичному сценарії висадка на Марс не зможе відбутися раніше 2060 року.
У свою чергу, Бхавья Лал з Інституту науково-технологічної політики називає як можливу ​​дату 2039 рік.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас