Bombardier почала використовувати 3D-друк у виробництві комплектуючих — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bombardier почала використовувати 3D-друк у виробництві комплектуючих

Технології&Авто
1627
Два великі виробники техніки для залізничної галузі, компанії Bombardier і Wabtec, – оголосили про проекти в галузі розвитку технологій 3D-друку з метою підвищення ефективності виробничих процесів.
Bombardier збирається встановити 3D-принтер F900 виробництва компанії Stratasys на заводі в німецькому місті Хеннігсдорф. Метою є прискорення й індивідуалізація виробництва деталей, зниження вартості складського зберігання і підвищення гнучкості виробництва запчастин, інструментів і деталей для рухомого складу (пасажирських поїздів і трамваїв), що поставляється в Німеччину, Австрію і Швейцарію.
У планах Bombardier – використання технології 3D-друку з метою випуску різних комплектуючих для рухомого складу, таких як повітроводи, тримачі й фіксатори кабелів. Крім того, Bombardier планує виконувати 3D-друк технологічних деталей за індивідуальними замовленнями, що дозволить прискорити запуск нових виробничих платформ.
Wabtec також збирається розвивати так звані адитивні технології 3D-друку. У компанії вважають, що технології струминного друку допоможуть проектувати і виробляти більш надійні і дешеві комплектуючі для різних проектів в галузі залізничного транспорту, а також для видобувних галузей.
У компанії Wabtec заявили, що до 2025 року технології адитивного виробництва можна буде використовувати для виготовлення до 250 видів комплектуючих. Виробник вже придбав принтер H2, що працює за технологією Binder Jet. Принтер поки перебуває в науково-дослідному центрі адитивних технологій компанії General Electric в Цинциннаті. Там фахівці Wabtec спільно з колегами з GE займаються доопрацюванням нових технологій, а до кінця 2019 року обладнання буде доставлено на завод в Гров Сіті (Пенсільванія).
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас