У Вінниці вийшов на маршрут перший тролейбус місцевого виробництва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Вінниці вийшов на маршрут перший тролейбус місцевого виробництва

Фондовий ринок
2862
У Вінниці у п’ятницю вийшов на маршрут перший тролейбус виробництва КП «Вінницька транспортна компанія».
Про це у Facebook повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.
«Маю гарну новину – перший вінницький тролейбус сьогодні вийшов на лінію! Коли у 2015 році майстри Вінницької транспортної компанії модернізували перший вагон VinWay (трамвай вінницького виробництва – авт.), ми навіть не могли подумати, що наступним амбітним проектом колективу ВТК стане складання тролейбуса. Оновлення рухомого складу важливе. Тому складання тролейбуса на базі кузова першої комплектності – перспективний варіант», – повідомив Моргунов.
За його словами, фахівці КП «Вінницька транспортна компанія» підібрали комплектацію обладнання переважно вітчизняного виробництва. Так, новий тролейбус обладнаний українською електронною системою управління, а система інформаційного керування у нього вінницького виробництва.
Тролейбус має опцію 5 км автономного ходу, систему вентиляції у салоні, а також інноваційні деталі, які спростять експлуатацію та підвищать рівень безпеки, він споживає на 30% менше електроенергії порівняно з тролейбусами старого покоління.
15 травня тролейбус пройшов тестування, а сьогодні він вже вийшов на маршрут і працює у штатному режимі.
Загалом цьогоріч у «Вінницькій транспортній компанії» планують виготовити чотири таких тролейбуси. Окрім того, на маршрутах у Вінниці працюють вже десять трамваїв власного виробництва «VinWay».
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас