Борг РФ перед "Ощадбанком" за Крим збільшився на 16 млн доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Борг РФ перед "Ощадбанком" за Крим збільшився на 16 млн доларів

Фондовий ринок
475
Після винесення рішення Міжнародним арбітражним судом і задоволення позову АТ “Ощадбанк” в Російській Федерації про компенсацію збитків, завданих анексією Криму, борг Росії перед “Ощадбанком” збільшився на 16 млн доларів за рахунок нарахованих відсотків і пені.
Про це повідомила директор Департаменту реструктуризації заборгованості і стягнення “Ощадбанку” Ірина Мудра у відповіді на запит УНН.
“Відповідно до рішення Російська Федерація зобов’язана виплатити компенсацію і нараховані до дати винесення рішення відсотки в розмірі близько 1,3 млрд дол. США та нараховані після винесення рішення відсотки, які станом на 11 травня 2019 року становлять близько 16 млн дол. США”, – зазначила Мудра.
За її словами, зараз “Ощадбанк” здійснює збір і аналіз даних, а також здійснює підготовчі дії для виконання рішення арбітражу. Керівництво банку розглядає три шляхи примусового стягнення коштів – за рахунок державної власності РФ, яка використовується в комерційних цілях; за “заміну кредитора” – в тих відносинах з іноземними контрагентами, де Росія виступає кредитором, банк може просити суд замінити Росію на себе і вимагати від контрагентів Росії сплати боргу саме банку; за рахунок власності державних підприємств, які розташовані на території третіх країн.
Згідно з нормами міжнародного законодавства, рішення міжнародного інвестиційного арбітражного суду в суперечці між “Ощадбанком” і Росією, яке було ухвалено в Парижі (Франція), може бути примусово виконано в значній кількості іноземних держав – близько 154 юрисдикцій.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас