Рада відтермінувала введення штрафів для власників авто на "єврономерах" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада відтермінувала введення штрафів для власників авто на "єврономерах"

Казна та Політика
4488
Верховна рада України підтримала за основу та в цілому законопроект № 8371 з поправками, внесеними з голосу, якими передбачається відтермінування введення в дію закону про штрафи для власників авто на “єврономерах” на три місяці.
Документ після кількох невдалих голосувань підтримали 236 нардепів.
Так, поправки до документу з голосу озвучила депутат від фракції “Блок Петра Порошенка”, голова податкового комітету Ніна Южаніна.
“У зв’язку з тим, що сьогодні ми провели позачергове засідання комітету і врахували прохання про відстрочку застосування закону №2612-VIII (про штрафи за нерозмитнення євроблях, – ред.) ще на 90 днів, в пунктах 9.2 та 9.3 розділу 21 прикінцеві та перехідні положення Митного кодексу України і в пункті 1 розділу 2 прикінцевих положень закону України 2612 від 23.11.2018 року цифри 180 замінити цифрами 270”, – прокоментувала нардеп.
Пізніше безпосередньо перед голосуванням за документ Южаніна ще раз зачитала поправки до цього законопроекту.
“Відтермінування введення в дію закону №2612. Чи не через 180 днів, а через 270. Таким чином, 24 серпня 2019 року набере чинності штрафний законопроект, який буде накладати штраф за порушення митного режиму, в якому перебуватимуть автомобілі на європейській реєстрації”, – заявила парламентарій.
Також глава комітету назвала ще кілька правок до проекту.
“Цим технічним законопроектом ми виправляємо три речі. По-перше, це справді прибираємо надану пільгу для імпортних трансформаторів, які виготовляються Запорізьким трансформаторним заводом… Урядовим законопроектом ми справді дали визначення віскі – до 45 градусів міцністю, а віскі виявилися усі більше 50 градусів, і всі звернулись виключити це визначення, бо воно неправильне”, – зазначила депутат ВР.
Відзначимо, закон №2612-VIII передбачає штрафи за порушення умов тимчасового ввезення та транзиту авто. Так, у документі прописані штрафи за порушення строку перебування нерозмитненого автомобіля на території України – від 170 гривень до 170 тисяч гривень або конфіскація авто.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас