Банки віддадуть дані всіх своїх клієнтів єдиній системі BankID — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки віддадуть дані всіх своїх клієнтів єдиній системі BankID

Казна та Політика
1499
Банки віддадуть дані всіх своїх клієнтів єдиній системі BankID.
Про це заявив голова правління Банку Форвард Андрій Кисельов в інтерв’ю для проекту «50 провідних банків України – 2019»
«Рано чи пізно банкам доведеться підключатися до єдиної системи BankID. «Банки-одинаки» будуть в програші», – вважає Андрій Кисельов.
Але для того щоб єдина система стала популярною у банків, Нацбанку необхідно її вдосконалити.
«Кінцева відповідальність за клієнта, який обслуговується в нашому банку, лежить на нас, а не на тому, хто провів первинну ідентифікацію. Якщо клієнт виявиться РЕРом або матиме статус високоризикового клієнта, а ми про це не будемо знати, то Нацбанк буде ставити питання нам», – пояснює банкір.
При цьому штрафні санкції за такі порушення дуже високі. «Якщо позиція НБУ залишиться незмінною і відповідальність буде нести обслуговуючий банк, то ми будемо наполягати на особистій зустрічі з клієнтом, навіть якщо він вже пройшов ідентифікацію в іншому місці», – сказав Андрій Кисельов.
До єдиної системи BankID підключені Ощадбанк, Радабанк, Кредобанк, Мотор-Банк, Ідея Банк і Банк Схід. Ще вісім кредитних установ в кінці 2018 року планували приєднатися до проекту. Передбачається, що клієнти, які пройшли первинну ідентифікацію в банку-учаснику BankID, можуть віддалено обслуговуватися в інших банках-учасниках без повторної ідентифікації. Крім того, вже зараз за допомогою BankID українці можуть отримати адміністративні послуги на сайтах Мін’юсту, міськадміністрації Києва, на порталі iGov, підписати електронну петицію тощо.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас