Міжбанк: ситуація на валютному ринку продовжить залишатися напруженою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: ситуація на валютному ринку продовжить залишатися напруженою

Валюта
2119
У четвер ситуація на валютному ринку продовжить залишатися досить напруженою.
З одного боку – вчора все ж таки наступальний запал продавців в частині зростання котирувань було зупинено небажанням покупців переплачувати, і в цілому за день курс дещо просів.
З іншого боку, після спекулятивного розігріву ринку майже до рівня в 26,40 гривень на самому початку тижня багато клієнтів сподівалися на повернення котирувань в середу до коридору 26,05-26,20 гривень, чого теж не відбулося.
Це свідчить про те, що курсове “дно” пройдено і ринок вступив у фазу нової корекції курсу, а значить, про мрію в 26 гривень і нижче покупці в найближчі дні можуть забути. У такій ситуації весь відкладений попит (ті клієнти, хто вичікував максимально низького рівня котирувань) вийде на ринок найближчим часом. І не факт, що традиційне зростання пропозиції валюти в дні бюджетних проплат зможе перекрити зростаючі потреби покупців.
Хто виграв від того, що відбувається в останні дні, так це спекулянти. Вони вже дещо “застоялись”, і валютні ралі останніх днів повернули їх до життя. Причому, як в періодичній грі “на пониження / підвищення”, так і до стандартної роботи “в дві сторони”, але в більших масштабах.
НБУ поки що вважає за краще не втручатися в те, що відбувається, але дуже уважно стежить за ринком. Скоро регулятор вже буде знову помітний на міжбанку. Йому потрібно поповнювати резерви, які знизяться в травні після виплат майже 2 млрд доларів зовнішніх боргів.
Ми прогнозуємо на сьогодні продовження позиційних воєн найбільших гравців міжбанку в частині спроб покачати ринок в той чи інший бік, в чому їм активно допомагатимуть спекулянти. Обсяг операцій на торгах буде в межах 390-410 млн доларів при укладенні 570-620 угод, а коридор по долару дещо звузиться і буде в межах 26,25-26,40 гривень.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 26,33 / 26,36
євро – 29,45 / 29,48
російський рубль – 0,4063 / 0,4069
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас