У NASA створюють м'яких роботів для космосу (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У NASA створюють м'яких роботів для космосу (відео)

Технології&Авто
368
Два стажери з НАСА входять до складу наукової групи, що працює над створенням «м’яких роботів», які можуть бути використані для дослідження об’єктів, що перебувають за межами земної орбіти.
До числа таких об’єктів можна віднести Місяць – наступну важливу мету для дослідження астронавтами НАСА.
Перевага м’яких роботів полягає в їх гнучкості, а також в тому, що вони в певному сенсі краще адаптуються до нових умов.
М’які роботи рухаються подібно до живих організмів, що розширює можливості їх переміщення – так, наприклад, вони можуть без праці стиснутися до відносно невеликих розмірів. Стажери Чак Салліван (Chuck Sullivan) та Джек Фіцпатрік (Jack Fitzpatrick) працюють в Дослідницькому центрі Ленглі НАСА в м. Хемптон, штат Вірджинія, США, над створенням актуаторів для м’яких роботів. (Актуаторами називають компоненти, що управляють рухомими частинами робота.)
“Приведення в рух м’якого робота заснована на зміні властивостей матеріалу, з якого він виконаний, – сказав Фіцпатрік в зробленій заяві. – Плоский шматок гуми, наприклад, може прийняти форму пальця”. Розробка конструкції цих роботів перебуває на ранньому етапі і ще далека від випробування в умовах космосу, однак стажери вже зараз намагаються зрозуміти, як можна буде використовувати ці актуатори в реальних космічних місіях.
Салліван і Фіцпатрік створюють актуатори шляхом 3-D друку ливарної форми, яку потім заповнюють силіконом або іншою пружною субстанцією. Усередині готових актуаторів є спеціальні порожнини, накачування яких повітрям дозволяє в значних межах змінювати обсяг і форму деталі – подібно до того, як скорочуються і розслабляються м’язи людського тіла, пояснили стажери.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас