Hyundai і Kia вкладуть близько $90 млн у створення електричного гіперкара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Hyundai і Kia вкладуть близько $90 млн у створення електричного гіперкара

Технології&Авто
241
Компанії Hyundai і Kia вкладуть близько $90 млн в хорватський стартап Rimac Automobili, який створює електричні спорткари.
Про це повідомляє Electrek.
В рамках співпраці марки планують випустити два автомобілі. Перший – повністю електричний гіперкар, який впишеться в модельний ряд Hyundai N. Друга модель – це водневе авто, клас якого поки що невідомий.
Перший прототип електричного гіперкара Hyundai компанії планують випустити до кінця 2020 року. Коли автомобіль надійде в серійне виробництво – залишається невідомо.
Незважаючи на співпрацю хорватського Rimac з автогігантами з Південної Кореї, компанія залишається все ж таки дуже маленьким підприємством на 500 осіб. Проте марці раніше вдалося зробити кілька дуже вражаючих авто, і галузь, без сумніву, звернула на це увагу.
Компанія Rimac в 2013-14 роках вже випускала вісім електричних спорткарів Concept_One. Тоді авто називали найшвидшим електрокаром, а його вартість сягала майже мільйона доларів. Крім того, бренд розробляє Concept_Two.
Rimac вже співпрацював з іншими компаніями. Вони постачали технології для Aston Martin, Jaguar, а ще Porsche придбала частку в марці.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас