В Україні стали частіше користуватися водним транспортом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні стали частіше користуватися водним транспортом

Казна та Політика
435
Пасажироперевезення водним транспортом в морських портах України в січні-квітні цього року зросли до понад 55 тисяч пасажирів, що на 19% більше, ніж за аналогічний період минулого року.
Про це повідомили в прес-службі Адміністрації морських портів України.
“З початку року послугами водного транспорту в морських портах України скористалося вже понад 55 тисяч пасажирів, що на 19% більше, ніж торік”, – вказали в АМПУ.
Три чверті від загальної кількості пасажирів (42 149 осіб) – це внутрішні перевезення водним транспортом в порту Херсон і на прогулянкових катерах в Одесі.
Іноземні перевезення з січня по квітень склали майже 13 тис. пасажирів. Переважно це поромна переправа в Чорноморську і круїзні річкові лайнери в Усть-Дунайську.
Що стосується Дніпра, то з початку року через річку пройшли вже 1934 судна (рейси), що більш ніж на 60% перевищує минулорічну статистику за цей період. Загальний обсяг перевезень вантажів уже склав майже 2 млн тонн. В основному це зернові та будівельні вантажі, обсяги яких зросли відповідно в 2,8 і 2,3 рази, а також металопродукція. При цьому зернові досягли позначки в 1 млн тонн.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас