Омелян запевнив, що асфальт в Україні "не попливе" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Омелян запевнив, що асфальт в Україні "не попливе"

Казна та Політика
390
На ремонт трас Київ – Одеса і Київ – Чоп виділені додаткові гроші, необхідні роботи вже почалися. Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян.
Відповідаючи на запитання, чи “попливе” асфальт на дорогах влітку, він сказав: “Той, що побудували ми, – “не попливе”. Ті дороги, що не ремонтувалися по 20-30-50 років, звичайно, в кращому стані не будуть. Ми приділяємо багато уваги трасам М-05 і М-06, це Київ – Одеса, Київ – Чоп”.
За словами Омеляна, на капітальний ремонт дороги Київ – Одеса необхідно більш ніж 10 млрд грн, але таких грошей “ні в бюджеті цього року, ні в бюджеті наступного не буде”.
“Але ми йдемо крок за кроком. Цього, максимум наступного року, повинні закінчити Київську область, переходимо на Черкаську. Фінансування вибили ще й за рахунок зекономлених кредитних грошей, і близько 60 млн євро ми передамо конкретно на Одеську трасу”, – заявив голова Мінінфраструктури.
Раніше повідомлялося, що в Україні вводиться обов’язкове використання перевантажувачів асфальтобетонних сумішей при будівництві міжнародних доріг першої категорії. Зміни передбачені державними будівельними нормами, які оновлює Міністерство регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас