Екс-президент Польщі назвав умову вступу України до ЄС у найближчі роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-президент Польщі назвав умову вступу України до ЄС у найближчі роки

Казна та Політика
1488
Україна може в короткостроковій перспективі вступити в Євросоюз. Але перед тим їй доведеться виконати “домашню роботу”.
Такої думки колишній президент Польщі Александер Квасьнєвський.
“Зараз важливо, що зробить Україна після президентських і парламентських виборів. Втім, думаю, курс до євроінтеграції лишиться незмінним”, – цитує його слова Rzeczpospolita.
На думку Квасьнєвського, набуття Україною членства в ЄС – це питання недалекого майбутнього. При цьому він розповів, що саме Київ повинен зробити на цьому шляху.
“Потрібно провести реформи системи юстиції, економічні, змінити спосіб мислення людей. Якщо це все зробити, Україна буде сильним і успішним членом Євросоюзу”, – пояснив екс-президент Польщі.
При цьому він пригадав, як подібні слова і сам чув від європейських лідерів. “Польща почала свій шлях в ЄС в 1992 році. Закінчили ми першого травня 2004 року.
Весь цей час західні лідери говорили: “Ви повинні засвоїти уроки”. Я почувався тоді, як учень в школі. Тогочасний прем’єр-міністр Іспанії Філіппе Гонзелез сказав мені якось: Якщо зробите добре домашнє завдання, ваше членство буде повним і будете мати від нього багато користі. Але якщо погано з ним впораєтеся, будете мати проблеми”, – пригадав Квасьнєвський.
При цьому, він наголосив, що не вважає членство України в ЄС “невідомою перспективою”. “Ми всі доживемо до того дня, коли побачимо Україну в ролі успішного члена спільноти”, – підкреслив екс-президент Польщі.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас