У Китаї система на базі штучного інтелекту допомогла розкрити вчинений 20 років тому злочин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї система на базі штучного інтелекту допомогла розкрити вчинений 20 років тому злочин

Світ
2355
Система розпізнавання осіб на базі штучного інтелекту, яку розробила китайська компанія DeepGlint Technology, допомогла розшукати зловмисника, який переховувався від влади протягом 20 років.
Як пише GizmoChina, розроблена фахівцями технологія здатна розпізнати обличчя людей і автомобілі на відстані до 50 метрів. Наразі завдяки програмі правоохоронцям вдалось затримати близько 100 підозрюваних у скоєнні злочинів. Про подробиці виявлення правопорушника, якого розшукували понад 20 років, не повідомляється.
Нейромережа, яка забезпечує розпізнавання облич, застосовується для виявлення адміністративних правопорушень. У разі виявлення будь-яких дій, що викликають підозру, в поліцію надходить повідомлення.
Зазначається, що нейромережа DeepGlint співпрацює з низкою інших технологічних організацій, які займаються розпізнаванням осіб, до прикладу, SenseTime Group, Yitu Technology і Megvii.
Розробники намагаються допомагати владі боротися зі злочинністю та підтримувати громадський порядок, адже для країни з населенням близько 1,4 мільярда осіб Китаю «це досить складне завдання», зазначає GizmoChina
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас