У Chrome додано нові інструменти боротьби з відстеженням користувачів з боку рекламодавців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Chrome додано нові інструменти боротьби з відстеженням користувачів з боку рекламодавців

Технології&Авто
515
Під час проведення конференції для розробників Google I/O представники пошукового гіганта розповіли про новий спосіб обмеження рекламодавців в Chrome, які можуть відстежувати дії користувачів в інтернеті.
Компанія запускає новий набір елементів управління, які дозволять користувачам бачити всі файли кукі, що зберігаються в певний момент в браузері, і дають їм можливість блокувати будь-які трекери, які їм не подобаються.
Поки що не уточнюється, як саме будуть працювати нові елементи управління, відповідний інтерфейс не демонструвався публіці. Разом з тим, в Google заявляють, що це новий крок в напрямку захисту конфіденційності користувачів в браузері Chrome.
Google також вводить обмеження і на інші методи відстеження користувачів, які не пов’язані з використанням кукі. Мова йде про відстеження характерних ознак браузера, скорочення обсягу пасивної інформації, яку Chrome надає сайтам, і нові заходи боротьби з активними методами відстеження.
Google також випустила кілька нових інструментів забезпечення прозорості використання даних користувачів, розроблених для спільної роботи з наявними функціями, такими як Налаштування реклами і Блокування цієї реклами.
Нове розширення браузера з відкритим вихідним кодом буде інформувати користувачів про різних посередників, які були залучені в обслуговування і таргетинг цього оголошення Google. Google зробить розширення доступним для різних браузерів і за допомогою відкритого API буде заохочувати інші рекламні мережі підтримувати цю систему.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас