Смолій: Україна має шанс безболісно пройти пік виплат за держборгом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Смолій: Україна має шанс безболісно пройти пік виплат за держборгом

Казна та Політика
47
Україна, за умови збереження підтримки міжнародних партнерів, має всі шанси безболісно пройти період пікових виплат за зовнішнім державним боргом і зберегти міжнародні резерви на поточному рівні в 20-21 млрд доларів.
Про це повідомили у прес-службі Національного банку України з посиланням на заяву глави НБУ Якова Смолія.
«Головне для центрального банку – виконувати свій мандат із забезпечення цінової та фінансової стабільності. Для цього ми продовжимо працювати з усіма державними інституціями, за підтримки інституційної незалежності НБУ нашими міжнародними партнерами, керуючись принципами прозорості та партнерства», – зазначив Смолій.
За інформацією НБУ, посли країн «Великої сімки» вкотре висловили стурбованість щодо резонансних судових рішень.
Рада директорів МВФ у грудні 2018 року затвердила нову 14-місячну програму stand-by для України обсягом 3,9 млрд доларів, у рамках якої наша країна отримала 1,4 млрд доларів.
До приїзду чергової місії МВФ у травні парламенту потрібно ухвалити закон про «спліт» (відокремлення функцій з регулювання ринків фінпослуг), а уряду – закінчити поділ Державної фіскальної служби. Також предметом переговорів буде підвищення цін на газ для населення на 15%. Згідно з меморандумом з МВФ, Україна взяла на себе зобов’язання підвищити ціни з 1 травня, проте з урахуванням зниження цін на газ на європейському ринку Кабінет міністрів ухвалив рішення знизити ціни.
Крім того, експерти допускають негативний вплив на продовження співпраці з МВФ скасування Конституційним судом України відповідальності за незаконне збагачення і низки судових рішень про скасування націоналізації «ПриватБанку», що було передбачено попередньою програмою з МВФ.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас