Данилюк розповів про пріоритети обраного президента у зовнішній політиці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данилюк розповів про пріоритети обраного президента у зовнішній політиці

Казна та Політика
505
Перші ініціативи обраного президента Володимира Зеленського у зовнішній політиці, зокрема, планування візитів та запрошення світових лідерів в Україну, будуть визначені відразу після того, як стане відома дата інавгурації.
Про це заявив радник обраного президента України Олександр Данилюк у п’ятницю під час зустрічі з представниками ЗМІ в ході поїздки до Брюсселя.
“Запрошення (на інавгурацію) вже були неформально зроблені, коли багато лідерів вітали президента з успіхом на виборах. Тут є організаційне питання, тому що ми на цей момент ще не знаємо дату інавгурації. Це є рішенням Верховної Ради, і, як ми розуміємо, воно є не технічним, а політичним. Коли буде зрозумілою дата, ми будемо визначатися і з форматом інавгурації, хто приїде, і які будуть наші перші візити. Тому що не лише ми обираємо (порядок денний), але вже є графік подій за кордоном, в яких президент має брати участь”, – зауважив Данилюк.
За його словами, одним із ключових пріоритетів буде відновлення та підвищення ефективності роботи Нормандського формату. При цьому для команди Зеленського важливо не стільки провести цю зустріч найближчим часом, скільки наповнити її змістом, сказав Данилюк.
“Виборці від нас чекають, щоб ми знаходили якісь рішення для (припинення — ред.) війни на сході нашої країни”, – зауважив він.
За словами Данилюка, Зеленський має намір взяти участь у міжнародній конференції з підтримки реформ в Україні, яка має відбутися у липні в Торонто. Данилюк також не виключив, що представники команди обраного президента України візьмуть участь у заходах із відзначення 10-ї річниці “Східного партнерства”, які відбудуться у Брюсселі вже за тиждень.
“Як ми очікуємо, червень також буде дуже насиченим (зовнішньополітичними подіями)”, – сказав Данилюк.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас