Chrome захопив ринок браузерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Chrome захопив ринок браузерів

Фондовий ринок
383
Google Chrome продовжує залишатися найпопулярнішим браузером серед користувачів персональних комп’ютерів – його частка на ринку становить 65,4%.
На другому місці фігурує Firefox (10,2%), на третьому – Internet Explorer (8,4%). Інтернет-оглядач Microsoft Edge, що прийшов на зміну IE, задіяний лише на 5,5% ПК з підключенням до глобальної мережі. Замикає п’ятірку Safari c 3,6% ринку.
У мобільній сфері, яка зачіпає користувачів смартфонів і планшетів, лідиром є Chrome з 63,5% аудиторії. Другим за популярністю є Safari (26,4% ринку), третім – китайський QQ Browser (2,7%). Веб-серфінг засобами оглядача Firefox минулого місяця здійснювали 1,8% власників мобільних гаджетів, приблизно півтора відсотка з них переглядали інтернет-сторінки за допомогою класичного Android-браузера. У наявності домінуюче становище продукції Google у всіх сегментах браузерного ринку.
Незважаючи на досить хитке становище Microsoft Edge на світовому ринку браузерів, команда розробників софтверного гіганта продовжує розвивати і вдосконалювати свій продукт. Зовсім недавно компанія анонсувала нову версію веб-браузера Edge на базі відкритого проекту Chromium. Роблячи ставку на Open Source, в Microsoft сподіваються встигнути застрибнути в останній вагон поїзда, що рушив, і залучити користувацьку аудиторію на свій бік.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас