Маркарова прокоментувала зниження цін на газ для населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Маркарова прокоментувала зниження цін на газ для населення

Енергетика
1656
Постанова Кабінету міністрів, що дозволяє знижувати ціну на газ для потреб населення нижче 8,55 гривні за кубометр, відповідає зобов’язанням, які взяла на себе Україна в програмі співпраці з Міжнародним валютним фондом.
Про це заявила міністр фінансів Оксана Маркарова.
“Ціни, встановлені в постанові КМУ №867, фактично будуть функціонувати як стеля цін на природний газ для населення до кінця цього року. Це відповідає меті ринкового ціноутворення на природний газ для всіх категорій споживачів, і, таким чином, це відповідає нашим зобов’язанням за програмою, що підтримується МВФ”, – сказала міністр.
Маркарова підкреслила, що постанова уряду №293 від 3 квітня 2019 року дасть змогу ціні на природний газ для населення відповідати рівню цін, що утворилися на ринку, що відповідає меті переходу до ринкового ціноутворення.
Голова Мінфіну нагадала, що прийнята в рамках програми з МВФ торішня постанова №867 встановила оптові ціни на природний газ для побутових споживачів на період до кінця 2019 року, коли тарифи на природний газ, який використовується домогосподарствами, мають стати повністю ринковими.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас