Ford інвестує півмільярда доларів у конкурента Tesla — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ford інвестує півмільярда доларів у конкурента Tesla

Фондовий ринок
602
Ford Motor Co. оголосила про свій намір інвестувати $500 млн в компанію Rivian – американський стартап, який займається розробкою автомобілів на електричній тязі і є потенційним конкурентом Tesla.
Про це повідомляє Укравтопром.
Rivian, що базується в Плімуті, штат Мічиган, планує почати виробництво пікапа і позашляховика до кінця наступного року. Обидві моделі будуть працювати від акумуляторних батарей.
Заявлений запас ходу цих машин без підзарядки – близько 400 миль (більше 600 км). Очікується, що продажі цих автомобілів почнуться вже в кінці 2020 року. При цьому Rivian поставив перед собою мету продати в 2021 році близько 20 тис. автомобілів і вдвічі більше у 2022 році.
Одним з перших великих інвесторів стартапу став гігант роздрібної торгівлі Amazon, який вклав у проект 700 млн доларів.
У Ford пояснили, що причиною рішення про таку велику інвестицію стало бажання зробити Rivian платформою для своїх електромобілів, на якій буде вироблена ціла лінійка авто на електротязі.
Крім інвестицій, нове партнерство передбачає входження представника Ford Джозефа Хінрікса в раду директорів Rivian.
Пошук і розробка власних рішень в галузі створення електромобілів обходиться значно дорожче, ніж співпраця зі стартапами, переконані власники Форда. «Ми можемо багато чому навчитися у Rivian. Хоча б тому, як швидко вони генерують ідеї», – сказав в інтерв’ю голова ради директорів Ford Вільям Форд-молодший.
За матеріалами:
Укравтопром
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас