На будівництво мосту через Дніпро Китай виділить $340 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На будівництво мосту через Дніпро Китай виділить $340 млн

Казна та Політика
3390
Китайська народна республіка надасть Україні кредит на суму $340 млн для фінансування будівництва мосту через Дніпро в районі Кременчука.
Про це на своїй сторінці в мережі Facebook повідомив перший віце-прем’єр — міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів за підсумками участі у Другому форумі “Один пояс, один шлях” в Китаї.
“Погодили підписання інвестиційної угоди між урядами України та Китаю на загальну суму $340 млн на будівництво мосту через Дніпро в м. Кременчук”, — повідомив Кубів.
За словами віце-прем’єра, в ході форуму Україна також підписала Меморандум, який розпочинає підготовку детальної дорожньої карти Україна-Китай спільного будівництва Економічного поясу “Шовкового шляху” і морського “Шовкового шляху” XXI століття.
При цьому Кубів зазначив, що Україна пропонує створити на своїй території логістичний коридор Китай-Україна-ЄС.
“Ми пропонуємо китайським колегам загальний проектний портфель: розвиток портової інфраструктури, об’єктів альтернативної енергетики, будівництво автомобільних доріг і мостів, розбудову об’єктів залізниці та аеропортів, високі технології, співпрацю в аерокосмічній сфері, переробку агропродукції”, — цитує віце-прем’єра прес-служба Мінекономрозвитку.
Кубів додав, що китайські фахівці провели консультації з українськими колегами щодо участі України та КНР у розвитку Транскаспійського міжнародного транспортного маршруту, який забезпечить доставку вантажів з Китаю в країни ЄС.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас