"Енергоринок" та "Укренерго" готуються до старту нового ринку електроенергії 1 липня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Енергоринок" та "Укренерго" готуються до старту нового ринку електроенергії 1 липня

Енергетика
505
Відповідно до Закону України “Про ринок електричної енергії” оператор системи передачі (державне підприємство “НЕК “Укренерго”) та оператор ринку (ДП “Енергоринок”) розпочали здійснення тестових операцій з купівлі-продажу електричної енергії на відповідних сегментах нового ринку електричної енергії.
Про це йдеться на офіційному веб-сайті Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЭКУ). ДП “Енергоринок” розпочало здійснення тестових операцій на ринку “на добу наперед” та внутрішньодобовому ринку та тестування роботи балансуючої групи гарантованого покупця.
В свою чергу, ДП “НЕК “Укренерго” розпочало здійснення тестових операцій на ринку електричної енергії: запущено модуль програмного забезпечення адміністратора розрахунків по реєстрації двосторонніх договорів, на якому здійснюються відповідні тестові операції, та розпочато реєстрацію учасників ринку.
Також ДП “НЕК “Укренерго” опубліковано на власному веб-сайті план-графік запуску решти модулів програмного комплексу системи управління ринком та проведення консультацій та навчань щодо таких модулів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас