«Укрзалізниця» і ДФС запобігли привласненню коштів залізниці майже на 50 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Укрзалізниця» і ДФС запобігли привласненню коштів залізниці майже на 50 млн грн

Казна та Політика
208
АТ “Українська залізниця” спільно з ДФС запобігли привласненню майже 50 млн грн коштів компанії фіктивною фірмою.
Про це йдеться в постанові Південного апеляційного господарського суду.
Йдеться про використання турнікетної системи на станціях Святошино і Біличі, нібито встановленої компанією “Бонметон” (Дніпро). Господарський суд Дніпропетровської області 23 квітня почав підготовчі слухання про повернення майна залізниці.
Як випливає з матеріалів справи, в 2014 році, при попередньому керівництві «Укрзалізниці», на станціях Святошино та Біличі встановили турнікети балансовою вартістю 48,9 млн грн. У 2017 році «Бонметон» звернулася до суду з позовом про стягнення вартості цього обладнання, яка, на думку експертів, була явно завищеною.
За сприяння співробітників міжрегіонального оперативного управління Офісу великих платників податків ДФС вдалося довести фіктивність фірми «Бонметон». Як говориться в рішенні суду, директор фірми на момент нібито подання позову до залізниці відбував покарання у Солом’янській виправній колонії (№21) і не мав жодних зустрічей з третіми особами. У підсумку “Українській залізниці”, 100% акцій якої належать державі, вдалося зберегти значні кошти. За експертними оцінками, 50 млн грн достатньо для закупівлі декількох тепловозів.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас