Україна повернула Франції викрадену картину вартістю $1,5 мільйона — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна повернула Франції викрадену картину вартістю $1,5 мільйона

Кримінал
258
Міністерство внутрішніх справ України передало представникам Посольства Франції в Україні викрадену за участі громадян України картину французького художника-неоімпресіоніста Поля Сіньяка “Порт Ла-Рошель”, написану у 1915 році.
На брифінгу в МВС голова Національної поліції України Сергій Князєв повідомив, що 24 травня 2018 року з музею міста Нансі (Франція) був викрадений світовий шедевр – картина “Порт Ла-Рошель”.
“Уся поліція Франції, взагалі, можна сказати, поліція Євросоюзу, займалися розслідуванням цього правопорушення. До цього розслідування підключилися поліцейські і з України”, – сказав Князєв.
За його словами, зловмисники, які на думку слідства Нацполіції, вчинили цей злочин, постали перед судом і заарештовані. “На щастя, нам вдалося вилучити саму картину”, – додав Князєв.
Варто зазначити, що даний твір мистецтва оцінюється в 1,5 мільйона доларів.
“У ході розслідування нами встановлено, що дана злочинна група складається здебільшого з громадян України”, – зауважив він.
Також Князєв повідомив, що 26 листопада 2018 році у Відні (Австрія) була викрадена картина Ренуара. За словами голови Національної поліції, в ході розшукових заходів було вилучено ще 6 картин у цих правопорушників.
Своєю чергою, начальник департаменту карного розшуку Національної поліції Сергій Тіхонов повідомив про отримання інформації, що “група громадян України намагається знайти покупця для продажу декількох картин”. Інформація була перевірена і підтверджена.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас