В Одесі викрили центр мінімізації митних платежів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Одесі викрили центр мінімізації митних платежів

Кримінал
363
Співробітники податкової міліції припинили в Одесі діяльність центру мінімізації митних платежів, обсяг імпортних операцій якого перевищував 200 млн грн.
Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби (ДФС).
“Співробітники податкової міліції Офісу великих платників податків ДФС спільно зі слідчими Державного бюро розслідувань, розташованого в м. Миколаєві, припинили в Одесі діяльність центру мінімізації митних платежів (ЦМТП). Обсяг ТМЦ, ввезених через компанії, що входять до складу ЦМТП, складає понад 200 млн грн”, – йдеться в повідомленні.
В рамках розслідування кримінального провадження за ознаками ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України встановлена група осіб, які надавали підприємствам реального сектору економіки послуги із заниження митної вартості товарів під час їх імпорту з-за кордону. У схемі фігуранти використовували низку підконтрольних компаній імпортерів і нерезидентів, зареєстрованих в різних країнах світу.
За даними слідства, фігуранти кримінального провадження виготовляли на замовлення клієнтів-вигодонабувачів фальшиві імпортні контракти, інвойси та інші документи від імені підконтрольних підприємств-нерезидентів щодо імпорту певної продукції. В ці документи вносили неправдиві відомості щодо вартості та кількості ТМЦ, які імпортували на адресу підконтрольних компаній-резидентів.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас