Вже третій суд став на бік Коломойського у справі Приватбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вже третій суд став на бік Коломойського у справі Приватбанку

Фондовий ринок
6296
20 квітня Печерський районний суд Києва ухвалив рішення про розірвання договору особистої поруки Ігоря Коломойського за кредитами рефінансування Приватбанку, отриманими до входження держави в капітал.
Про це повідомляє прес-служба НБУ.
У Нацбанку повідомили про намір оскаржити це рішення суду.
“У 2015 році Коломойський, який на той момент був співвласником банку, уклав з Нацбанком договори особистої поруки про погашення п’яти кредитів рефінансування Приватбанку, отриманих за період 2008-2014 рр”, – йдеться у повідомленні.
Фактично, зазначають у прес-службі, він взяв на себе особисті зобов’язання за погашення заборгованості банку перед НБУ, яка на сьогодні становить 9,2 млрд гривень.
“Коломойський продемонстрував небажання виконувати взяті на себе зобов’язання добровільно, незважаючи на важкі наслідки, які українська держава змушена понести внаслідок його дій”, – повідомив начальник управління претензійно-позовної роботи юридичного департаменту НБУ Віктор Григорчук.
“Задля уникнення солідарної відповідальності, у вересні 2017 року він звернувся до суду з вимогою розірвати зазначені договори поруки. Сьогоднішнє судове рішення на користь Коломойського не набрало законної сили і, безумовно, буде оскаржено в апеляційному порядку”, – сказав він.
У НБУ заявили, щ занепокоєні результатами розгляду судових справ в судах першої інстанції, адже це рішення вже третє не на користь держави за останні три дні.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас