МВФ відреагував на ситуацію з ПриватБанком — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ відреагував на ситуацію з ПриватБанком

Фондовий ринок
2110
Постійний представник Міжнародного валютного фонду (МВФ) в Україні Йоста Люнгман зробив заяву після рішення суду, який визнав незаконною націоналізацію “ПриватБанку”.
Як зазначив представник МВФ, до 2016 року міжнародні партнери України підтримали рішення уряду і НБУ націоналізувати “ПриватБанк”, оскільки це був єдиний ефективний спосіб захистити вкладників і стабільність фінансової системи.
“І хоча це рішення вимагало 160 млрд грн українських платників податків на відновлення платоспроможності банку, воно забезпечило життєздатність Приватбанку на довгу перспективу, врятувало кошти мільйонів українських громадян і зміцнило економічне самопочуття країни”, – наголошується в документі.
МВФ підтримує реформу корпоративного управління “Приватбанку”, який очолює незалежна наглядова рада, і трансформацію бізнес-моделі банку, що вже позитивно позначилося на показниках та стійкості банківської системи в цілому.
“Важливо, щоб влада продовжувала свої зусилля з відшкодування втрат колишніми власниками і пов’язаними особами проблемних банків. Міжнародні партнери України будуть ретельно відстежувати події в цій сфері”, – йдеться в заяві.

Довідка Finance.ua

  • 18 квітня Окружний адміністративний суд міста Києва визнав незаконною націоналізацію “ПриватБанку”. Рішення ухвалено за позовом колишнього співвласника банку Ігоря Коломойського до Національного банку України, Кабінету Міністрів, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас