В МінАПК розповіли про дотації фермерам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В МінАПК розповіли про дотації фермерам

Аграрний ринок
278
На державну підтримку агропромислового комплексу України має спрямовуватися не менше 1% “аграрного” ВВП. Про це заявила в. о. міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева.
Трофімцева пояснила, що така норма була внесена до Бюджетного кодексу у 2016 році. Положенням визначено, що обсяг державної підтримки сільськогосподарських товаровиробників у 2017-2021 роках становить не менше 1% випуску продукції у сільському господарстві.
У грошовому вираженні уряд направив вітчизняному АПК по 6 млрд грн допомоги, у минулому та в поточному році, уточнила в. о. міністра.
Трофімцева також відзначила роль експортерів у розвитку вітчизняного АПК та нагадала, про секторальну експортну стратегію АПК, яку уряд реалізує сьогодні.
“В рамках реалізації Секторальної експортної стратегії ми передбачили ряд заходів, зокрема, вдосконалення нормативно-правової бази, інформаційний супровід експортерів, організаційна та фінансова підтримка, а також створення Експортного агентства”, — розповіла в.о. міністра.
Раніше повідомлялося, що завдяки дотаціям свої потужності у минулому році наростили головні “годувальники” країни, серед яких птахівники і молочники.
При цьому, нагадаємо, торік Україна піднялася на 6-е місце у світовому рейтингу експортерів курятини, обігнавши Росію і Канаду. У країнах ЄС Україна — серед трьох головних постачальників.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас